Vestiging Hongarije   

Amway deed in juni 1991 haar intrede in de Hongaarse markt. De distributie van orders vond per pakketdienst plaats en in elf Product Selection Centra (PSC's) waar ABO's Amway-producten konden kopen. Omdat de infrastructuur en leverdiensten steeds beter werden, zijn de PSCís geleidelijk aan opgeheven. Vanaf 1999 werden alleen nog pakketten verzonden vanuit de opslagplaats en distributiecentrum in Boedapest.

Amway Hongarije nam in september 2006, in lijn met de ondernemingsstrategie voor wereldwijde concentratie, de distributieactiviteiten van Amway SloveniŽ over. In september 2007 werd de strategie om alle activiteiten in het kader van de bevoorradingsketen naar Access Business Group (ABG) over te hevelen ten uitvoer gebracht. ABG nam het distributiecentrum in Boedapest over om de Hongaarse en Sloveense markt te bedienen. ABG verplaatste alle activiteiten naar Intermodal Logistic Centre Boedapest (BILK), het grootste logistiek centrum van Hongarije.

Er werd zowel in nieuwe uitrusting als in de nieuwste technologieŽn voor orderafhandeling en technische systemen geÔnvesteerd ten behoeve van toekomstige ABG-strategieŽn.

Augustus 2008 was een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ABG Hongarije. In deze maand werden namelijk alle distributieactiviteiten van Amway KroatiŽ overgenomen. Het bedrijf werd in november 2008 verder uitgebreid met de overname van orderverwerking en pakketdiensten voor de Roemeense markt. Deze markt behield echter zijn eigen Amway PSC.

Enkele statistische gegevens:

  • ABG Hongarije heeft 50 werknemers in dienst.
  • De totale oppervlakte van het Hongaarse distributiecentrum bedraagt 6900 m2.
  • De opslagplaats heeft een totale opslagcapaciteit van meer dan 4000 pallets.
  • Jaarlijks worden meer dan 750 000 orders met meer dan 7 miljoen artikelen verwerkt.
  • Jaarlijks worden meer dan 620.000 pakketten per pakketdienst naar ABOís in Hongarije, SloveniŽ, KroatiŽ en RoemeniŽ verzonden.


[terug]