Vestiging Polen   

Amway deed in november 1992 haar intrede in de Poolse markt. De Poolse opslagplaats was gevestigd in Pruszkow, nabij Warschau. De distributie van ABO-orders werd vanuit zes Product Selection Centra (PSCís) verspreid over Polen en een Pick Up Center (PUC) in de opslagplaats geregeld. Het aantal PSCís is tot 1994 gestegen naar een totaal van tien centra. ABOís kunnen in deze PSCís Amway-producten kopen.

In 1993 begon Amway Polen met de levering aan huis van ABO-orders. Omdat de infrastructuur en leverdiensten in de daaropvolgende jaren steeds beter werden, zijn de PSCís geleidelijk aan opgeheven. In het jaar 2000 werd het laatste PSC in Katowice gesloten. Vanaf dat moment werden pakketten alleen nog in samenwerking met ťťn PUC in Pruszkow verzonden.

In oktober 2004 werden alle Poolse activiteiten verplaatst naar het bedrijventerrein Millennium Logistic Park in Pruszkow. De nieuwe opslagplaats bood extra ruimte voor de opslag van 2000 pallets. Daarnaast werd nieuwe apparatuur in bedrijf genomen om de operationele efficiŽntie te verhogen.

De strategie om alle activiteiten in het kader van de bevoorradingsketen naar Access Business Group (ABG) over te hevelen heeft in september 2005 vaste vorm aangenomen. In september 2006 werden de distributieactiviteiten van Amway TsjechiŽ en Slowakije werden in het Poolse bedrijf opgenomen. Hiermee werd de ondernemingsstrategie voor wereldwijde concentratie voortgezet.

De daaropvolgende jaren werden door verscheidene investeringen in systemen, apparatuur en opslagcapaciteit gekenmerkt. Dit werd zorgvuldig in goede banen geleid ten behoeve van toekomstige ABG-strategieŽn.

Uiteindelijk werd het PUC in augustus 2007 voorgoed gesloten. Sindsdien vond de verzending van ABO-orders uitsluitend per pakketdienst plaats.

Enkele statistische gegevens:

  • ABG Polen telt meer dan 40 werknemers.
  • De totale oppervlakte van het Poolse distributiecentrum bedraagt 5900 m2.
  • De opslagplaats heeft een totale opslagcapaciteit van 3000 pallets.
  • Op jaarbasis worden gemiddeld 430 000 orders van in totaal 7 miljoen artikelen verwerkt.
  • Jaarlijks worden meer dan 500 000 pakketten per pakketdienst naar ABOís in Polen, TsjechiŽ en Slowakije verzonden.


[terug]