History   

1959:
Jay Van Andel en Rich DeVos starten Amway. Hun filosofie was toen al: “Helping people live better lives”.
1991:
Amway start in Moerdijk haar eerste warehouse voor Europa.
1996:
Amway verplaatst haar centrale warehouse voor Europa van Moerdijk naar Venlo.
2000:
Amway start, in samenwerking met Seacon Logistics ‘pick & pack’-activiteiten in Venlo voor de Nederlandse, Belgische en Franse Markt. Hierdoor ontstaat het European Regional Service Center (ERSC).
 
In Amerika worden Alticor en Access Business Group opgericht. Men brengt alle actviteiten op het gebied van productie, logistiek en productontwikkeling onder bij het nieuw opgerichte Access Business Group.
2002:
Het Duitse Amway-distributiecentrum in Neuss wordt verplaatst naar het ERSC in Venlo. Van hieruit wordt de markt in 12 West-Europese landen bediend.
2003:
De Europese vestiging van ABG is een feit met het ERSC in Venlo als hoofdvestiging.
2004:
Het Amway-distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk wordt gesloten. Haar activiteiten worden overgenomen door Access Business Group in Venlo.
2005:
Access Business Group neemt het warehouse en distributiecentrum in van Amway Polen over. Van hieruit worden Polen, Tsjechië en Slowakije bediend.
2006:
Het Italiaanse distributiecentrum in Milaan wordt verplaatst naar Venlo. Het aantal landen dat vanuit het ERSC wordt bediend komt hiermee op 14. 
2007:
Access Business Group opent een vestiging in Boedapest, waarmee de Hongaarse en Sloveense markt binnen bereik komt.
 
Access Business Group ondersteunt in dit jaar Amway in Rusland bij het implementeren van een nieuwe distributie strategie.
2008:
Een Russische vestiging van Access Business Group wordt geopend, met een centraal warehouse en distributiecentrum in Moskou, en drie regionale warehouses met distributiecentra elders in Rusland.

 [terug]